Behind the shoots

Qualified European Photographer

De FEP, de Federation of European Photographers riep in het jaar ’91 de QEP tot leven. Ze heeft als bedoeling om de kwaliteiten van de fotografen naar boven te halen. Met het uitreiken van het label willen ze het verschil maken tussen de amateurfotograaf en de beroepsfotograaf.

De FEP is een verzameling van alle nationale beroepsverenigingen over Europa. Er zijn een 30-tal landen die lid zijn en die vertegenwoordigen samen 50 000 fotografen. In heel Europa zijn er nog geen 500 QEP’s uitgereikt. Emily behoort hierbij als jongste fotografe bij de 1% Europese fotografen die het kwaliteitslabel gekregen heeft.

Om deze QEP te verwerven moet je een samenhangende reeks van 12 beelden insturen die niet alleen visie uitstralen, maar die zowel technisch, als afgedrukt en gepresenteerd perfect inorde zijn qua opname. Het verschil met de meeste wedstrijden is dat de reeks als afgewerkt product beoordeeld wordt i.p.v. een digitale inzending. Een afgewerkte foto, die wij als fotograaf verondersteld worden aan de klant aan te bieden. Het is m.a.w. een kwalificatie die het totaalplaatje als fotograaf beoordeelt.

Tweejaarlijks wordt een internationale jury van QEP-ers samen geroepen ergens in Europa, om de inzendingen te beoordelen.

De beelden werden tentoon gesteld in het stadhuis van Brugge.

DE BEKROONDE BEELDEN

Emily behaalde haar label in Granada – Spanje met een unanimiteit van 5 ja-stemmen.

Wie is Emily?

Kom alles te weten over de fotografe achter de camera.

Ontdek haar biografie